Definita cuvantului aleuritic
ALEURÍTIC, -Ă adj. Referitor la aleurite, de natura aleuritelor. [Pron. -le-u-. / < fr. aleuritique].

Sursa: DN
Cuvinte ce rimeaza cu aleuritic
HIDROLÓGIC, -Ă, hidrologici, -ce, adj. Care aparține hidrologiei, care se referă la hidrologie. ◊ Bilanț hidrologic = raportul dintre cantitatea de apă primită și cea cedată pe un teritoriu într-un anumit timp din precipitații atmosferice, din scurgerea apei la suprafață și din evaporare. Regim hidrologic = variație în timp a unei cantități de apă care trece printr-o secțiune a unui râu. – Din fr. hydrologique. Vezi definitia »
PALEOTRÓPIC, -Ă adj. din regiunea tropicală a „lumii vechi”. (< fr. paléotropique) Vezi definitia »
PARISILÁBIC, -Ă adj. (Despre substantive sau adjective) Care are același număr de silabe la nominativ și la genitiv singular; parisilab. ♦ Declinare parisilabică = declinare în cadrul căreia cuvântul nu-și modifică numărul de silabe. [< fr. parisyllabique]. Vezi definitia »
DOMÉSTIC, -Ă adj. 1. (despre animale) care trăiește pe lângă casa omului. 2. (despre ocupații, condiții de trai) de casă, familial; (referitor la un interior de apartament) intim. (< fr. domestique, lat. domesticus) Vezi definitia »
HIPÚRIC adj.m. Acid hipuric = acid organic existent în urina omului și a unor erbivore. [< fr. hippurique, cf. gr. hippos – cal, ouron – urină]. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z