Definita cuvantului aliena
ALIENÁ vb. I. tr. (Jur.) A trece altuia dreptul de proprietate asupra unui lucru; a înstrăina. [Pron. -li-e-, p.i. -nez. / < fr. aliéner, cf. lat. alienare].

Sursa: DN
Cuvinte ce rimeaza cu aliena
ÎMPĂNÁ, împănez, vb. I. Tranz. 1. A introduce în crestăturile făcute într-o bucată de carne sau în unele legume bucățele de usturoi, de slănină etc. ♦ Fig. A umple, a înțesa, a împânzi un loc. 2. (Tehn.) A reduce jocul dintre două sau mai multe obiecte, piese etc., introducând între ele pene de lemn sau de metal. – Lat. *impinnare sau în + pană. Vezi definitia »
ZÓNA s. f. ~ zoster = boală infecțioasă virotică, localizată în ganglionii spinali și caracterizată prin dureri și erupții eritemato-veziculare pe traiectul nervilor senzoriali. (< fr. zona) Vezi definitia »
FLANÁ vb. I. intr. (Franțuzism) A hoinări. [< fr. flâner]. Vezi definitia »
proeminá, pers. 3 sg. proemineáză, vb. I (înv.) a ieși în relief, a ieși în afară, a fi proeminent, a se evidenția. Vezi definitia »
PRELIMINÁ, preliminez, vb. I. Tranz. (Rar) A calcula, a aprecia, a fixa cu anticipație. – Din preliminar (formație regresivă). Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z