Definita cuvantului almandin
ALMANDÍN s.n. Granat de culoare roșie-brună. [< fr. almandin].

Sursa: DN
Cuvinte ce rimeaza cu almandin
PĂÍNJIN s. m. v. păianjen. Vezi definitia »
IACOBÍN, iacobini, s. m., adj.m. 1. S. m. Călugăr dominican. 2. S. m. Membru al celei mai radicale grupări revoluționare franceze, în perioada revoluției din 1789-1794; p. ext. democrat cu idei foarte avansate. 3. Adj.m. Care aparține iacobinilor (1), privitor la iacobini. – Din fr. jacobin. Vezi definitia »
DELFÍN1 s.m. 1. Mamifer marin din ordinul cetaceelor, care trăiește în cete în toate mările. 2. Stil de înot, caracterizat prin mișcarea simultană și simetrică a brațelor, dinainte spre înapoi, coordonată cu mișcarea picioarelor în plan vertical. 3. Constelație din emisfera boreală, situată în vecinătatea Căii lactee. [< lat. delphinus, it. delfino]. Vezi definitia »
AVENTURÍN s.n. Varietate de cuarț cu numeroase foițe de mică galbenă sau verzui, care reflectă puternic lumina. [< fr. aventurine]. Vezi definitia »
CHAMPLAIN [șãpáñ], Samuel de (1567-1635), călător și colonizator francez. A întreprins mai multe călătorii (1603-1616) în America de Nord („Nouă Franța”), unde a fundat, în 1608, orașul și prov. Québec. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z