Definita cuvantului amfigonie
AMFIGONÍE s.f. (Biol.) Înmulțire sexuată în care gameții uniți provin de la indivizi diferiți. [< germ. Amphigonie, cf. gr. amphi – dublu, gone – sămânță].

Sursa: DN
Cuvinte ce rimeaza cu amfigonie
REZOLUȚIE, rezoluții, s.f 1. (rețelistică) termen asociat cu rezolvarea sau atribuirea unei adrese numerice(ip) la un nume ușor de memorat pentru utilizatori(conform www.cisco.com) Vezi definitia »
INIMICÍȚIE s.f. (Liv.) Dușmănie, ură. [Gen. -iei. / < lat. inimicitia]. Vezi definitia »
pălíe2, pălíi, s.f. (reg.) 1. cobila plugului. 2. leasă adăugată saniei pentru a putea încărca cu lemne, cu fân, cu paie etc. Vezi definitia »
SUSTENTÁȚIE s.f. Proprietate a unui corp de a se menține la un anumit nivel în masa unui fluid; susținere. ♦ (Av.) Forța verticală care împinge în sus o aeronavă. [Gen. -iei, var. sustentațiune s.f. / cf. fr. sustentation]. Vezi definitia »
PROPOZÍȚIE s.f. 1. Unitatea sintactică cea mai simplă prin care se exprimă de obicei o judecată sau o idee. ♦ (Log.) Îmbinare de cuvinte care exprimă o idee completă. 2. (Mat.) Teoremă care servește demonstrației unei teoreme mai importante sau stabilirii unui rezultat fundamental dintr-un capitol al matematicii. 3. Cea mai mică construcție muzicală, care se încheie printr-o cadență oarecare. [Gen. -iei, var. propozițiune s.f. / cf. fr. proposition, lat. propositio]. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z