Definita cuvantului amfoter
AMFOTÉR, -Ă adj. (Chim.; despre un compus chimic) Care poate reacționa atât ca acid cât și ca bază. [< fr. amphotère].

Sursa: DN
Cuvinte ce rimeaza cu amfoter
MERCHANDISER MÉRCENDAIZĂR/ s. m. agent comercial care promovează produsele noi ale unei firme și distribuie material publicitar. (< engl. merchandiser) Vezi definitia »
CANTILEVÉR adj., s.n. (Sistem de suspensie) care nu are o susținere directă. // s.n. (Constr.) Tip de pod metalic ale cărui grinzi principale nu au o susținere directă și suspendă la rândul lor o grindă cu o deschidere redusă. [< fr. cantilever]. Vezi definitia »
PÁCHER s.n. Dispozitiv folosit în sonde pentru izolarea apelor superioare și a gazelor și pentru protecția coloanelor împotriva turtirii sau plesnirii. [Cf. fr., engl. pacher]. Vezi definitia »
FORESTIÉR, -Ă, forestieri, -e, adj. Privitor la păduri; de pădure; în legătură cu exploatările de păduri; silvic. ◊ Perdea forestieră = plantație de pădure, îngustă și lungă, destinată mai ales prevenirii și combaterii procesului de eroziune. [Pr.: -ti-er] – Din frr. forestier. Vezi definitia »
BONNIER [bonié], Gaston (1853-1922), botanist francez. A studiat anatomia plantelor, influența diferiților factori asupra structurii și repartiției lor geografice. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z