Definita cuvantului amiezită
AMIEZÍTĂ s.f. Îmbrăcăminte rutieră din beton asfaltic, preparat la cald și așternut la rece. [< fr. amyésite].

Sursa: DN
Cuvinte ce rimeaza cu amiezită
GAZÉLĂ, gazele, s. f. Nume dat mai multor genuri de mamifere rumegătoare din familia antilopei, cu corpul suplu, cu picioarele lungi, cu coarne în formă de liră și cu ochii mari, care trăiesc în stepele și deșerturile africane și asiatice; animal care face parte din unul dintre aceste genuri. – Din fr. gazelle. Vezi definitia »
POPREÁLĂ, popreli, s. f. 1. (Înv. și reg.) Piedică, obstacol în calea unei acțiuni; poruncă sau măsură prin care se interzice ceva; oprire, interdicție, opreliște. 2. (Pop.) Reținere (provizorie) a cuiva de către o autoritate legală pe timpul unei cercetări penale; închisoare, arest (la domiciliu). ◊ Loc. vb. A pune (pe cineva) la popreală = a aresta, a ține la arest; a băga la închisoare. – Popri + suf. -eală. Vezi definitia »
AGROFITOCENÓZĂ s.f. Fitocenoză formată în terenurile cultivate. [Cf. fr. agrophytocénose < gr. agros – câmp, phyton – plantă, koinos – comun]. Vezi definitia »
ZĂVÓLNIȚĂ, zăvolniți, s. f. (Reg.) Curelușă care ține suflecate mânecile cămășii. – Et. nec. Vezi definitia »
cristátă, cristáte, s.f. (reg., înv.) colac cu cruce la mijloc dat de fetele mari, la Paști, flăcăilor pe care-i iubesc. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z