Definita cuvantului fantastic
FANTÁSTIC, -Ă, fantastici, -ce, adj. 1. Care nu există în realitate; creat, plăsmuit de imaginație; ireal, fantasmagoric, fabulos. ♦ Literatură fantastică = gen de literatură în care elementul preponderent îl constituie imaginația, irealul. 2. Care pare o plăsmuire a imaginației; p. ext. extraordinar, grozav, de necrezut. ◊ (Adverbial) Produs fantastic de scump. 3. (Despre oameni) Ale cărui idei sau fapte au un caracter fantezist, bizar. – Din fr. fantastique, lat. phantasticus.

Sursa: DEX '98
Cuvinte ce rimeaza cu fantastic
FONOGÉNIC, -Ă adj. (despre voce sau instrumente) care se pretează la o bună reproducere, înregistrare. (< fr. phonogénique) Vezi definitia »
MUCENÍC1, mucenici, s. m. (Pop.; de obicei la pl.) Un fel de colăcel (împletit în formă de 8) preparat din aluat copt sau fiert, cu nuci și cu zahăr sau cu miere, care se mănâncă în ziua de 9 martie. – Cf. rus. mučnik „plăcintă de secară”. Vezi definitia »
FARAÓNIC, -Ă adj. 1. referitor la faraoni. 2. (fig.) de proporții impresionante. (< fr. pharaonique) Vezi definitia »
BIOFÍZIC, -Ă I. adj. referitor la biofizică. II. s. f. știință care studiază procesele fizice ce stau la baza fenomenelor biologice. (< fr. biophysique) Vezi definitia »
spitălátic, spitălátică, adj. (reg.) bolnăvicios, pentru internat în spital. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z