Definita cuvantului fantaza
FANTAZÁ, fantazez, vb. I. Intranz. (Livr.) A plăsmui fantasme (2). 2. A spune lucruri imaginate. – De la fantezie.

Sursa: DEX '98
Cuvinte ce rimeaza cu fantaza
STERILIZÁ, sterilizez, vb. I. Tranz. 1. A distruge microbii dintr-un mediu sau de pe un obiect; a face să fie steril. 2. A face ca un om sau un animal să devină steril, incapabil de a procrea; a castra. – Din fr. stériliser. Vezi definitia »
POLARIZÁ, polarizez, vb. I. 1. Tranz. (Fiz.) A transforma lumina naturală prin fenomene de reflexie, refracție, birefringență etc. ♦ Intranz. și refl. A dobândi proprietatea de a avea poli electrici sau magnetici. 2. Tranz. Fig. A aduna, a strânge, a concentra în jurul său. 3. Refl. (Fil.) A da naștere unei polarități (3), a forma extreme opuse care se condiționează reciproc. – Din fr. polariser. Vezi definitia »
DESALINIZÁ vb. I. tr. A îndepărta sărurile dintr-o soluție sau dintr-un preparat; a desăra, a face mai puțin sărat. [Var. desalina vb. I. / < salin, după fr. dessaler]. Vezi definitia »
LABIALIZÁ vb. I. tr., refl. A da unui sunet sau a face ca un sunet să aibă o articulație labială; a căpăta un caracter labial. [Pron. -bi-a-. / < fr. labialiser]. Vezi definitia »
ANTIPATIZÁ, antipatizez, vb. I. Tranz. A manifesta antipatie față de cineva. – Antipati[e] + suf. -iza. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z