Definita cuvantului anterior
ANTERIÓR, -OÁRE adj. Care este, se petrece înaintea altui eveniment; precedent, de dinainte. ♦ Situat în față. ♦ (Despre sunete) Care se articulează într-un punct situat în partea dinainte a cavității bucale. [Pron. -ri-or. / cf. fr. antérieur, it. anteriore, lat. anterior].

Sursa: DN
Cuvinte ce rimeaza cu anterior
DECULATÓR s.n. (Tehn.) Aparat pentru îndepărtarea aerului din pasta de hârtie. [Cf. fr. découleur]. Vezi definitia »
ANDROFÓR s. n. peduncul din alungirea ultimului internod al pedunculului floral, pe care sunt prinse staminele. (< fr. androphore) Vezi definitia »
FLOTÓR s. n. 1. sferă goală care plutește la suprafața lichidului dintr-un recipient, cu un dispozitiv care indică sau reglează nivelul lichidului; plutitor. 2. corp plutitor atașat unei plase pescărești ori unui dispozitiv lansat pe apă pentru a-i asigura plutirea. 3. baliză plutitoare care marchează punctele periculoase pentru navigație. 4. dispozitiv de plutire a hidroavioanelor. 5. cameră de aer care servește la menținerea pe suprafața apei a ouălor de țânțari. (< fr. flotteur) Vezi definitia »
GRESÓR s.n. Dispozitiv care se folosește la gresarea pieselor în frecare ale unui mecanism. // s.m. Muncitor care efectuează operații de gresare. [Cf. fr. graisseur]. Vezi definitia »
SCARIFICATÓR s. f. 1. mașină rutieră pentru scarificarea șoselelor. 2. mașină echipată cu cuțite-gheare, pentru afânarea adâncă a pământului, a pășunilor și fânețelor. 3. instrument pentru incizii superficiale în piele. (< fr. scarificateur) Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z