Definita cuvantului obște
ÓBȘTE, obști, s. f. 1. (Înv. și pop.) Colectivitate, comunitate, populație, popor; p. ext. masă mare de oameni, gloată, mulțime; obștime. ◊ De obște = a) loc. adj. care privește sau interesează pe toți, care aparține tuturor; comun, general, public; b) loc. adv. împreună, fără excepție, deopotrivă; c) loc. adv. în mod obișnuit, de obicei; d) loc. adv. pretutindeni, peste tot. 2. (Înv.) Spec. Comunitate a călugărilor de la o mănăstire; p. ext. chinovie. 3. (Înv.) Obștească adunare; p. ext. adunare, consiliu. 4. Formă de organizare socială specifică orânduirii feudale, care face legătura între aceasta și orânduirile anterioare și care se caracterizează prin munca în comun și prin îmbinarea proprietății private cu cea colectivă. ♦ Asociație, întovărășire. [Var.: óbștie s. f.] – Din sl. obĩštije.

Sursa: DEX '98
Cuvinte ce rimeaza cu obște
VORTICITÁTE, vorticități, s. f. Concept matematic utilizat în mecanica fluidelor, reflectă intensitatea circulației sau rotației dintr-un lichid și este reprezentată, de cele mai multe ori, prin viteza unghiulară de rotație. – Din vortex + suf. -itate. (După Wikipedia, enciclopedia liberă) Vezi definitia »
ABILITÁTE, abilități, s. f. (La sg.) Îndemânare, iscusință, pricepere. ♦ (La pl.) Șmecherii. – Fr. habilité (lat. lit. habilitas, -atis). Vezi definitia »
IMPOSIBILITÁTE, imposibilități, s. f. Caracterul sau situația a ceea ce este imposibil; faptul de a nu putea face ceva; neputință. – Din fr. impossibilité, lat. impossibilitas, -atis. Vezi definitia »
este o denumire la vin obtinut din boasca rezultata in urma fermentari de la struguri care au fost supusi prima data iar acum se pun a doua oara in cada respectiva cu un kg. zahar la 10 litri de apa pana se completeaza cu apa toata boasca din cada. Vezi definitia »
CONTIGUITÁTE s. f. (Livr.) Însușirea de a fi contiguu; stare a două lucruri contigue. ♦ Vecinătate spațială și temporală. [Pr.: -gu-i-] – Din fr. contiguïté. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z