Definita cuvantului reumatismal
REUMATISMÁL, -Ă adj. De natură reumatică. [Pron. reu-. / cf. fr. rhumatismal, după reumatism].

Sursa: DN
Cuvinte ce rimeaza cu reumatismal
MORTÁL, -Ă adj. 1. care provoacă moartea. ♦ salt ~ = figură de gimnastică constând dintr-o săritură în cursul căreia corpul face o rotire completă în aer. 2. (arg.) extraordinar, nemaipomenit. (< lat. mortalis, it. mortale) Vezi definitia »
MINISTERIÁL, -Ă, ministeriali, -e, adj. Care aparține unui ministru sau unui minister, privitor la un ministru sau la un minister, emis de un ministru sau de un minister; de ministru sau de minister. ◊ Bancă ministerială = locul pe care îl ocupă reprezentanții guvernului în incinta unui parlament. Coală (sau hârtie) ministerială (sau de format ministerial) = coală de hârtie de format obișnuit pentru cereri. Plic ministerial = plic de dimensiuni mari, în care pot încăpea acte fără să fie îndoite. [Pr.:-ri-al] – Din fr. ministériel. Vezi definitia »
ADIȚIONÁL, -Ă I. adj. 1. care reprezintă un adaos; suplimentar; supranumerar. 2. (chim.) de adiție. II. s. f. convorbire telefonică suplimentară față de convorbirile incluse în preț. (< fr. additionnel) Vezi definitia »
ZONÁL, -Ă adj. Referitor la o zonă; care corespunde unei zone. [Cf. fr. zonal]. Vezi definitia »
INTERDEPARTAMENTÁL, -Ă adj. Între (dintre) diferite departamente. ♦ Care coordonează activitatea diferitelor departamente. [Cf. fr. interdépartemental]. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z