Definita cuvantului antropologic
ANTROPOLÓGIC, -Ă adj. Al antropologiei, referitor la antropologie. ◊ Școală antropologică = a) școală întemeiată de Lombroso, care concepea infracțiunea ca un produs al factorilor biologici, iar pe infractor ca un tip înnăscut de „om criminal”; b) școală sociologică care susține în mod eronat că viața socială a popoarelor este determinată cauzal de caracteristicile anatomofiziologice ale rasei. [Cf. fr. anthropologique].

Sursa: DN
Cuvinte ce rimeaza cu antropologic
GLUCÓNIC adj.m. Acid gluconic = acid obținut prin electroliză sau prin fermentație din glucoză. [< fr. gluconique]. Vezi definitia »
DISLÉXIC, -Ă adj., s.m. și f. (Suferind) de dislexie. [< fr. dislexique]. Vezi definitia »
chiríc, chiríci, s.m. (reg.) 1. greier. 2. purece. 3. copil neastâmpărat, turbulent. Vezi definitia »
CUÁNTIC, -Ă adj. Referitor la cuantă sau la cuantificare. ◊ Număr cuantic = fiecare dintre numerele care caracterizează stările staționare ale unui atom, ale unei molecule etc.; mecanică cuantică = ramură a fizicii teoretice care se ocupă cu legile mișcării din lumea atomilor; electronică cuantică = ramură a fizicii care studiază procesele elementare discontinue din câmpul electromagnetic și interacțiunea dintre acesta și substanțe și corpuri. [Pron. cuan-, var. cvantic, -ă adj. / < fr. quantique]. Vezi definitia »
slodoníc, slodoníci, s.m. (reg.) nume de arbore. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z