Definita cuvantului apetal
APETÁL, -Ă adj. (Despre flori, plante) Lipsit de petale. // s.f.pl. Clasă de plante dicotiledonate care au florile fără petale. [Pl. apetale. / cf. fr. apétale].

Sursa: DN
Cuvinte ce rimeaza cu apetal
GUTURÁL, -Ă adj. 1. (Despre sunete vorbite, voce) Emis din fundul gâtului. 2. (Fon.; despre consoane) Velar. [< fr. guttural]. Vezi definitia »
BRAHIÁL, -Ă adj. De (la) braț, al brațului. [Pron. -hi-al. / cf. fr. brachial, lat. brachialis]. Vezi definitia »
NOMINÁL, -Ă, nominali, -e, adj. 1. Care conține nume, care indica un nume, de nume; după nume; pe nume. ◊ Valoare nominală = valoare indicată pe o acțiune, pe o hârtie-monedă (care uneori nu corespunde cu valoarea reală; valoare oficială. Putere (sau valoare) nominală = putere pentru care a fost conceput un anumit sistem tehnic. ♦ Care figurează (numai) cu numele; care este de formă. ♦ Care este calculat în bani. 2. (Gram.) Care face parte din categoria numelui, care ține de categoria numelui, care se adaugă la nume, care formează un nume. ◊ Flexiune nominală = declinare. Predicat nominal = predicat alcătuit dintr-un nume predicativ și un verb copulativ la un mod personal. – Din fr. nominal, lat. nominalis. Vezi definitia »
TRISEPÁL, -Ă adj. (Despre flori) Cu caliciul format din trei sepale. [< fr. trisépale]. Vezi definitia »
PREȘEDINȚIÁL, -Ă, președințiali, -e, adj. Care aparține unui președinte, care emană de la președinte; prezidențial. [Pr.: -ți-al] – Din fr. présidentiel (după președinte). Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z