Definita cuvantului apologetică
APOLOGÉTICĂ s.f. 1. Ramură a teologiei care are ca scop justificarea religiei creștine și care se ocupă cu respingerea atacurilor îndreptate împotriva acestei religii. 2. Sistem preconceput, teorie etc. prin care se apără, se justifică sau se înfrumusețează în mod neîntemeiat o idee, un sistem etc. [Gen. -cii. / cf. fr. apologétique, it. apologetica].

Sursa: DN
Cuvinte ce rimeaza cu apologetică
SALMONELÓZĂ s.f. (Med.) Boală infecțioasă provocată de salmonelă la animale și păsări, transmisibilă și omului, putând provoca accidente intestinale sau abortive; paratifoză. [< fr. salmonellose]. Vezi definitia »
TELECRÓNICĂ s. f. cronică a emisiunilor de televiziune. (< tele2 + cronică) Vezi definitia »
DESENATÚRĂ s.f. Proiectarea și crearea de mostre și desene noi pentru țesătorie. [< desena]. Vezi definitia »
REVERÉNȚĂ, reverențe, s. f. 1. Salut ceremonios care se execută prin înclinarea bustului și îndoirea genunchilor; închinăciune; plecăciune în semn de respect; temenea. 2. Respect, venerație, considerație, stimă. ◊ Pronume de reverență (sau de politețe) = pronume personal de persoana a 2-a și a 3-a, întrebuințat în semn de respect față de persoana căreia ne adresăm sau despre care vorbim. – Din fr. révérence, lat. reverentia. Vezi definitia »
ANTROPOFÍTĂ s. f. plantă cultivată. (< fr. anthropophyte) Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z