Definita cuvantului opunere
OPÚNERE, opuneri, s. f. Acțiunea de a (se) opune și rezultatul ei; punere față în față; împotrivire, stăvilire, zădărnicire; p. ext. opoziție. – V. opune.

Sursa: DEX '98
Cuvinte ce rimeaza cu opunere
POLICALIFICÁRE s. f. Calificare în mai multe specialități. – V. policalifica. Vezi definitia »
RATÁRE, ratări, s.f. Acțiunea de a (se) rata și rezultatul ei; nereușită. – V. rata. Sursa: DEX '98 Trimisă de LauraGellner, 3 Jul 2004 Trimisă de siveco, 4 Aug 2004 Greșeală de tipar Ratare ≠ succes Sursa: Antonime Greșeală de tipar ratáre s. f., g.-d. art. ratării; pl. ratări Sursa: Dicționar ortografic Trimisă de siveco, 10 Aug 2004 Trimisă de LauraGellner, 5 Mar 2007 Greșeală de tipar RATÁRE, ratắri, s.f. ♦ (Joc. sport.) Eșec în încercarea de a realiza din poziții favorabile un punct, un gol etc. pe parcursul meciului, datorită impreciziei tehnice, a stării de oboseală, a dezechilibrării, a grabei, a emoției etc. [Encicl. Ed. Fiz. și a Sport. din Rom. – 2002] Sursa: Neoficial Greșeală de tipar a da o ratare / un țâr expr. (adol.) a apela scurt pe cineva de pe un telefon mobil, fără a-i lăsa timp persoanei respective să răspundă. Vezi definitia »
SUDOÁRE, sudori, s. f. Secreție a glandelor sudoripare prin care se elimină o parte a substanțelor rezultate din metabolismul organismului; transpirație, nădușeală. ◊ Expr. Sudorile morții sau sudori de moarte = sudoare care acoperă corpul omului înaintea morții; p. ext. transpirație provocată de o emoție, de o spaimă sau de o oboseală foarte mare. ♦ Fig. Muncă, osteneală, trudă; chin. – Din lat. sudor, -oris. Vezi definitia »
CRÂCNÍRE, crâcniri, s. f. Acțiunea de a crâcni și rezultatul ei; crâcneală. – V. crâcni. Vezi definitia »
PRELÉGERE s.f. Lecție (făcând parte dintr-un curs universitar); conferință publică; prelecțiune. [< lat. praelegere]. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z