Definita cuvantului arhivoltă
ARHIVÓLTĂ s.f. (Arhit.) Ornament plastic la partea de sus a unei arcade. [< fr. archivolte, it. archivolto < lat. arcus – arc, volutus – înfășurat].

Sursa: DN
Cuvinte ce rimeaza cu arhivoltă
TÁVĂ, tăvi, s. f. 1. Obiect plat de metal, de material plastic, de lemn, având forme și dimensiuni diferite și marginile puțin ridicate, pe care se aduc la masă cele necesare pentru servit; tabla, tablă1 (5). ♦ Vas de tablă sau de fier smălțuit, cu marginile ridicate, în care se coc la cuptor anumite mâncăruri și prăjituri. 2. (Reg.; în expr.) A da pe cineva tavă (sau tava) = a tăbărî asupra cuiva. 3. (Reg.) Șervețel brodat care se așterne pe o tavă (1) sau ca ornament pe o mobilă. [Var.: (reg.) tavá s. f.] – Din tc. tava. Cf. bg. tava. Vezi definitia »
sobúță, sobúțe, s.f. (reg.) cămăruță. Vezi definitia »
RÚNDĂ, runde, s. f. 1. Fiecare dintre seriile de partide din cadrul unui turneu de șah, în cursul căreia un participant joacă o singură dată. 2. Fiecare dintre reprizele (de trei minute) care compun un meci de box; repriză. 3. Repriză, tur (la un joc). [Var.: (2) rund s. n.] – Din germ. Runde, fr. round. Cf. engl. round. Vezi definitia »
POLISULFÚRĂ s.f. (Chim.) Compus sulfurat care conține mai mult sulf decât o sulfură normală. [< fr. polysulfure]. Vezi definitia »
AMBLISTÓMĂ s. f. animal amfibiu de culoare cărămizie, cu pete mari, deschise, din America de Nord. (< fr. amblystoma) Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z