Definita cuvantului farad
FARÁD, farazi, s. m. Unitate de măsură a capacității electrice (în sistemul de unități de măsură metru-kilogram-secundă-amper), egală cu capacitatea unui condensator electric care acumulează o sarcină de un coulomb la tensiunea de un volt. – Din fr. farad.

Sursa: DEX '98
Cuvinte ce rimeaza cu farad
FAD, -Ă adj. 1. Fără gust, searbăd, insipid, nesărat. 2. (Fig.) Neexpresiv, plictisitor, anost. [Pl. fazi, fade. / < fr. fade]. Vezi definitia »
sărád, săráduri, s.n. (reg.) 1. șnur împletit din fire de lână, vopsită de obicei în negru, cu care se împodobesc sumanele, catrințele. 2. ornament făcut din postav cusut pe clinii sumanului. 3. șiret împletit cu care se leagă diverse obiecte. 4. (înv.) ghirlandă (de frunze, de flori etc.). Vezi definitia »
grad comparativ de iubire indescriptibil față de Iulia. Vezi definitia »
TARDIGRÁD, -Ă I. adj. (despre animale) care merge încet. II. s. n. pl. 1. grup de animale nevertebrate edentate (arahnide) foarte mici, cu corpul oval, acoperit cu o cuticulă chitinoasă, care se deplasează greoi. 2. încrengătură de articulate minuscule care trăiesc în mușchi sau licheni și, mai rar, în apele dulci ori sărate, mișcându-se foarte încet cu ajutorul a patru perechi de picioare scurte, conice, terminate cu gheare. (< fr. tardigrade/s/) Vezi definitia »
asdasdasdasdasdad Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z