Definita cuvantului farmacie
FARMACÍE, farmacii, s. f. 1. Știință care se ocupă cu problemele preparării, păstrării, controlului și distribuirii medicamentelor. 2. Loc special amenajat în care se păstrează, se distribuie, se vând și uneori se prepară medicamente; potică1, spițerie. – Din fr. pharmacie, lat. pharmacia.

Sursa: DEX '98
Cuvinte ce rimeaza cu farmacie
DEFLÁȚIE, deflații, s.f. Acțiunea vântului asupra reliefului, prin procese de smulgere, spulberare și sortare a nisipurilor și a particulelor dezagregate, mai mici de 0,2 mm în diametru; stă la baza modelării regiunilor aride și, mai ales, semiaride. [Sursa: M. Ielenicz si colaboratorii, 1999, Dicționar de geografie fizică, Editura Corint, București] Vezi definitia »
crâștie s.f. sg. (reg.) lipsă mare, mizerie. Vezi definitia »
CONSTITÚȚIE s. f. I. 1. totalitatea particularităților morfologice, funcționale și psihologice ale unui individ. 2. conformație; arhitectură (3). II. lege fundamentală a unui stat, care stabilește principiile de bază ale organizării lui, drepturile și îndatoririle fundamentale ale cetățenilor, sistemul electoral, organizarea organelor supreme și locale (< fr. constitution, lat. constitutio) Vezi definitia »
COMÍSIE, comisii, s. f. 1. Colectiv organizat care funcționează pe lângă o instituție, o adunare etc. și care are sarcina de a face propuneri, de a lua hotărâri sau de a executa mandate în cazuri speciale. 2. Organism internațional sau organ al unei organizații internaționale. 3. (Înv.) Secție de poliție. [Var.: comisiúne s. f.] – Din rus. komissiia, fr. commission. Vezi definitia »
PARADIAFONÍE s.f. Percepție în receptorul unui circuit telefonic a convorbirii dintr-un alt circuit. [Pron. -di-a-, gen. -iei. / < fr. paradiaphonie]. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z