Definita cuvantului autoritate
AUTORITÁTE s.f. 1. Putere sau drept de comandă, de a porunci, de a fi ascultat. 2. Putere politică sau administrativă într-un stat; cârmuire; organ al puterii de stat. ♦ Reprezentant al puterii de stat. 3. Influență, ascendent, ascendență, prestigiu (prin merite sau calități personale); persoană care se bucură de această influență, de acest prestigiu. [Pron. a-u-. / cf. fr. autorité, it. autorità, lat. auctoritas].

Sursa: DN
Cuvinte ce rimeaza cu autoritate
altă mâncare de pește expr. cu totul altceva; fără nicio legătură (cu cazul în speță) Vezi definitia »
admíte (admít, admís), vb.1. A primi ca bun, a considera ca adevărat. – 2. A da curs favorabil unei cereri. – 3. A primi un solicitator, a acepta un candidat. < Fr. admettre.Der. (din fr.) admisibil, adj.; admisiune, s. f.; inadmisibil, adj. Vezi definitia »
MARINĂRÉȘTE adv. Ca marinarii, în felul marinarilor. – Marinar + suf. -ește. Vezi definitia »
rebéliște, rebéliști, s.f. (înv.) răscoală. Vezi definitia »
VIVACITÁTE s.f. 1. Vioiciune, agerime. 2. (Rar) Violență, impulsivitate. 3. (Fiz.) Cantitatea de gaze degajată în unitatea de timp, de unitatea de volum de pulbere care arde la presiune normală. 4. Strălucire vie (a unei culori); colorit viu, format din culori strălucitoare, luminoase. [Cf. fr. vivacité, lat. vivacitas]. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z