Definita cuvantului bacantă
BACÁNTĂ s.f. 1. Preoteasă a cultului lui Bachus. 2. (Fig.) Femeie cu atitudini libertine. [< lat. bacchans, cf. fr. bacchante, it. baccante].

Sursa: DN
Cuvinte ce rimeaza cu bacantă
FRONTOLÍZĂ s. f. totalitatea fenomenelor care însoțesc destrămarea unui front (5). (< fr. frontolyse) Vezi definitia »
coloádă, coloáde, s.f. (reg.) trunchi gros de copac; buștean, călădău. Vezi definitia »
Interferență,interferențe.s.f.1.Întâlnire,încrucișareçombinare a două sau mai multe fenomene,întâmplări,fapte etc.2.Fenomen de suprapunere și de compunere a efectelor a două(sau a mai multor)mișcări vibratorii provenite din surse diferite;intensificare(sau slăbire reciprocă) a intensității undelor prin suprapunere lor. – Din fr.interference. Vezi definitia »
PICTÚRĂ s. f. 1. artă a reprezentării de peisaje din natură, ființe, obiecte cu ajutorul culorilor. 2. operă artistică executată de un pictor; tablou, portret; pânză. 3. totalitatea operelor unui pictor sau a pictorilor dintr-o țară, dintr-o epocă. 4. (fig.) descriere sugestivă, într-o epocă literară, a fizicului și a caracterelor personajelor, a unor scene din viața reală și din natură etc. (< lat. pictura) Vezi definitia »
VÍPLĂ s. f. aliaj inoxidabil de oțel amestecat cu nichel și crom, folosit în stomatologie. (< germ. Wiepla) Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z