Definita cuvantului valorifica
VALORIFICÁ vb. I. tr. 1. A pune în valoare ceva; a scoate în relief valoarea unui înscris, a unui obiect etc.; a valoriza. [P.i. valorífic, 3,6 -că. / după fr. valoriser].

Sursa: DN
Cuvinte ce rimeaza cu valorifica
ÎMBUCÁ, îmbúc, vb. I. 1. Tranz. A vârî în gură ceva de mâncare; a mânca (în pripă, ce se nimerește); a înghiți ceva dintr-o dată. 2. Refl. (Despre piese) A intra cu un capăt în altă piesă; a se împreuna, a se uni. – Lat. *imbuccare (< bucca „gură”). Vezi definitia »
CĂZĂCEÁSCA s.f. art. – V. căzăcesc (2) [DEX'98] Vezi definitia »
TERMIFICÁ/TERMOFICÁ vb. tr. a alimenta o clădire, o localitate, un proces tehnologic cu căldură produsă într-o instalație specială și distribuită printr-o rețea de conducte. (< fr. thermifier, după rus. termofikațiia) Vezi definitia »
GRATIFICÁ vb. I. tr. A da cuiva o răsplată, a acorda o favoare. [P.i. gratífic, 3,6 -că. / < lat., it. gratificare, cf. fr. gratifier]. Vezi definitia »
sînecá (-c, -át), vb. refl. – A se vindeca, a se restabili. Lat. *sanicāre, de la sanus (Buescu, R. Études roum., I, 109-15). Înainte s-a explicat prin lat. *signicāre „a-și face cruce” (Pușcariu, Conv. Lit., XLIV, 540; REW 7906; Drăganu, Dacor., IV, 742); prin sl. sŭnicati „a înclina” (Bogrea, Dacor., I, 473); prin *senicum, de la senex (Scriban). Aceste șovăieli se explică prin semantismul nu foarte sigur; este cuvînt rar, care s-a păstrat numai în formule de descîntec. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z