Definita cuvantului vertex
VÉRTEX s.n. 1. Creștetul capului (la animalele vertebrate). ♦ Punctul cel mai proeminent al unei formații anatomice. 2. Punct în care ortodroma atinge cea mai mare latitudine. 3. Punctul cel mai vestic atins de un ciclon în emisfera noastră, de la care acesta își schimbă direcția. [< fr., lat. vertex].

Sursa: DN
Cuvinte ce rimeaza cu vertex
protex protexuri s. n. prezervativ. Vezi definitia »
VÁLEX, s. n. (Chim.) Extract de valonee. – Din lat., fr. valex. Vezi definitia »
ÍBEX, ibecși, s. m. Varietate de capră sălbatică cu coarne mari și curbate (Capra ibex). – Din lat. [Capra] ibex, numele științific al animalului. Vezi definitia »
VERTEX, vertecsi, s.m. 1. In fizica nucleara si a particulelor elementare, acesta reprezinta punctul in care doua sau mai multe tipuri de particule accelerate, ce provin din surse diferite, se ciocnesc. 2. Spatiul in care doua sau mai multe tipuri de radiatii interactioneaza. Vezi definitia »
MULTIPLÉX adj. invar. (În sintagma) Sistem multiplex = procedeu folosit în telecomunicații pentru transmiterea simultană a mai multor mesaje pe același circuit al unei linii electrice sau prin intermediul aceleiași unde electromagnetice. – Din fr. multiplex. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z