Definita cuvantului vibrafon
VIBRAFÓN s.n. Instrument muzical de percuție, care produce sunete prin lovirea unor lame metalice de lungimi diferite, având dedesubt instalate tuburi de rezonanță, închise sau deschise prin niște moriști acționate electric, care sporesc amplitudinea sonorității. [< fr. vibraphone].

Sursa: DN
Cuvinte ce rimeaza cu vibrafon
PALMERSTÓN s. n. țesătură dublă din lână și bumbac, ca stofă de palton. (< Palmerston) Vezi definitia »
GNOMÓN s. n. vergea verticală plasată pe o placă orizontală, în antichitate, pentru determinarea meridianului locului și pentru stabilirea orei. (< fr., lat. gnomon) Vezi definitia »
bóston1 (vals, joc de cărți) s. n., pl. bóstonuri Vezi definitia »
LAMPIÓN s.n. Felinar de hârtie colorată, folosit la serbări pentru iluminat; lanternă venețiană. [Pron. -pi-on. / < fr. lampion]. Vezi definitia »
POLIGÓN, poligoane, s. n. 1. (Geom.) Suprafață plană mărginită de mai multe segmente de linii drepte, numite laturi. 2. (Uneori cu determinarea „de tragere”) Teren special amenajat în cuprinsul căruia se fac exerciții și se execută trageri cu arme de foc. ♦ (Sport) Loc special amenajat pentru probe de trageri cu arma sau cu pistolul sau pentru exerciții de tragere cu arma de vânătoare. 3. Teren amenajat pentru deprinderea conducerii autovehiculelor. – Din fr. polygone. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z