Definita cuvantului balon
BALÓN1 s.n. 1. Vehicul aerian constând dintr-un corp sferic, care se umple cu un gaz mai ușor decât aerul pentru a se menține în atmosferă. ◊ (Fam.) A lua (pe cineva) în balon = a face glume pe seama cuiva. ♦ Bășică de cauciuc foarte subțire, asemănătoare unei mingi, cu care se joacă copiii. 2. Vas, în general de formă sferică, folosit pentru anumite operații chimice. ◊ Balon de săpun = bășică suflată din clăbuci de săpun. 3. Minge (de fotbal, de baschet etc.). [Pl. -oane. / < fr. ballon].

Sursa: DN
Cuvinte ce rimeaza cu balon
AVIOFÓN s.n. Tub acustic de comunicare (la avioanele de școală) care face legătura între cele două locuri. [< fr. aviophone, cf. rus. aviafon]. Vezi definitia »
ARAVICESC MITHOLOGICON v. Halima. Vezi definitia »
HAPLOSTEMÓN, -Ă adj. (Bot.; despre androceu) Format dintr-un singur cerc de stamine. [< germ. haplostemon, cf. gr. haploos – simplu, stemon – urzeală]. Vezi definitia »
PERISTÓN s. n. înlocuitor de plasmă sangvină. (< germ. Periston, n. com.) Vezi definitia »
PALTÓN, paltoane, s. n. Haină de iarnă (lungă până sub genunchi), făcută din stofă groasă și căptușită, care se poartă peste celelalte obiecte de îmbrăcăminte. – Din fr. paletot. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z