Definita cuvantului balonet
BALONÉT s.n. 1. Cameră de gaz la un dirijabil, care, prin umflare și dezumflare, menține echilibrul în timpul zborului. 2. Plutitor suplimentar la extremitățile aripilor unui hidroavion, care împiedică intrarea acestora în apă. [< fr. ballonet].

Sursa: DN
Cuvinte ce rimeaza cu balonet
CVARTOLÉT s.n. (Muz.) Grup de patru note de durată egală cu aceea a trei note obișnuite. [Var. cuartolet s.n. / < it. quartoletto, cf. fr. quartolet]. Vezi definitia »
PARAPÉT s.n. 1. Perete scund (pentru sprijinire) ridicat la marginea unei punți, a unui pod etc. pentru a împiedica căderea lucrurilor, a oamenilor etc. ♦ Flancurile vasului deasupra punții. 2. Întăritură (de pamânt, de zid) care protejează pe apărătorii unei fortificații. [Pl. -te, -turi. / cf. fr. parapet, germ. Parapett, it. parapetto – păzește pieptul]. Vezi definitia »
PICHÉT1 s. n. Numele unui joc de cărți care se joacă (în două persoane) cu treizeci și două de cărți. – Din fr. piquet. Vezi definitia »
TACHÉT s. m. 1. (mar.) suport în formă de T pe o navă, de care se leagă parâmele și saulele. 2. cilindru metalic scurt din mecanismul de distribuție cu supape al unei mașini, care are rolul de a împiedica uzura tijei supapei. ◊ element la îmbinarea a două piese cu rolul de a mări suprafața de transmitere a forțelor. 3. (mine) opritor pe care se așază colivia în stație la rampă și care se îndepărtează în timpul mersului coliviei. (< fr. taquet) Vezi definitia »
TROMPÉT s. m. cel care cântă din trompetă; trompetist, gornist. (< fr. trompette) Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z