Definita cuvantului bariton
BARÍTON s.m. 1. Registru al vocii bărbătești care se întinde între tenor și bas. 2. Cântăreț cu voce de bariton (1). // s.n. Instrument de alamă, având în orchestră un rol analog baritonului într-un cor. [< it. baritono, fr. baryton, cf. gr. barys – grav, tonos – ton].

Sursa: DN
Cuvinte ce rimeaza cu bariton
SECESSIÓN s.n. Denumire dată grupărilor artistice de avangardă, apărută în țările germanice la sfârșitul sec. XIX. ◊ Stil secession = stil în artele decorative în Occident. [Pron. se-se-sion. / < fr. sécession]. Vezi definitia »
FAETÓN, faetoane, s. n. 1. Trăsură înaltă, ușoară, cu patru roți și cu capotă pentru scaunul din față, putând transporta 6-8 persoane. 2. Vehicul ușor, cu două roti, pe arcuri, cu o singură banchetă pentru persoane, tras de un cal; șaretă. [Pr.: -fa-e-] – Din fr. phaéton. Vezi definitia »
FENESTRÓN s. n. rotor al unui elicopter, în partea dinapoi a fuzelajului. (< fr. fenestron) Vezi definitia »
LETÓN, -Ă, letoni, -e, s. m. și f., adj. 1. S. m. și f. Persoană care face parte din populația de bază a Letoniei sau este originară de acolo. 2. Adj. Care aparține Letoniei sau populației ei, privitor la această țară sau la populația ei. ♦ (Substantivat, f.) Limba letonă. – Din fr. letton. Vezi definitia »
MEZOTRÓN, mezotroni, s. m. (Fiz.) Mezon. – Din fr. mésotron, engl. mesotron. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z