Definita cuvantului făgărășean
FĂGĂRĂȘEÁN, -Ă, făgărășeni, -e, s. m., adj. 1. S. m. Persoană născută și crescută în municipiul Făgăraș. 2. Adj., s. m. (Locuitor) din municipiul Făgăraș. – Făgăraș (n. pr.) + suf. -ean.

Sursa: DEX '98
Cuvinte ce rimeaza cu făgărășean
ROXOLÁN, -Ă, roxolani, -e, s. m. și f. (La pl.) Nume dat unor triburi sarmatice existente la începutul secolului I la răsărit de Prut, care au atacat provincia romană Moesia, au fost aliați cu Decebal în timpul campaniei romane împotriva statului dac (101-102) și au fost supuși de goți la mijlocul sec. III; (și la sg.) persoană care făcea parte din aceste triburi. – Din lat. Rhoxolani, fr. Roxolans. Vezi definitia »
SCOȚIÁN, -Ă, scoțieni, -e, s. m. și f., adj. 1. S. m. și f. Persoană care face parte din populația de bază a Scoției sau este originară de acolo. 2. Adj. Care aparține Scoției sau populației ei, privitor la Scoția sau la populația ei, originar din Scoția. [Pr.: -ți-an] – Scoția (n. pr.) + suf. -ean. Vezi definitia »
CÂRLÁN, cârlani, s. m. 1. Miel sau ied care a încetat să mai sugă, care a fost înțărcat; miel sau ied până la vârsta de circa un an. 2. Mânz sau cal tânăr, până la vârsta de circa trei ani. – Et. nec. Vezi definitia »
CICLOPROPÁN s. m. gaz incolor, inflamabil și exploziv, cu miros și gust caracteristic, folosit în inhalații cu anestezic general. (< fr. cyclopropane) Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z