Definita cuvantului belgian
BELGIÁN, -Ă, belgieni, -e, s. m. și f., adj. 1. S. m. și f. Persoană care face parte din populația de bază a Belgiei sau care este originară de acolo. 2. Adj. Care aparține Belgiei sau populației ei, privitor la Belgia sau la populația ei. [Pr.: -gi-an] – Belgia (n. pr.) + suf. -ean.

Sursa: DEX '98
Cuvinte ce rimeaza cu belgian
MELANEZIÁN, -Ă adj., s. m. f. (locuitor) din Melanezia. ♦ limbi ĕne = limbi vorbite de melanezieni. (< fr. mélanésien) Vezi definitia »
ABD ER-RAHMAN, emiri și califi arabi de Córdoba. Mai importanți: 1. A. I, emir (756-788), fondatorul dinastiei Omeiazilor din Spania. 2. A. III, emir (912-929) și primul calif (929-961). A restabilit unitatea statului și a încurajat arta și știința. Vezi definitia »
ECRÁN s. n. 1. suprafață mată (albă) pe care se proiectează imaginile cu un aparat de proiecție; (p. ext.) cinematograf. ♦ micul ~ = televizor. (p. ext.) televiziune. 2. perete, înveliș de protecție contra factorilor fizici externi. (< fr. écran) Vezi definitia »
CONSTANTÁN s.n. Aliaj de cupru și nichel cu coeficient de dilatare mic și rezistență specifică mare, întrebuințat la fabricarea rezistențelor electrice. [< fr. constantan]. Vezi definitia »
CONIDIÁN, -Ă adj. (despre ciuperci) care prezintă conidii. (< fr. conidien) Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z