Definita cuvantului belgian
BELGIÁN, -Ă, belgieni, -e, s. m. și f., adj. 1. S. m. și f. Persoană care face parte din populația de bază a Belgiei sau care este originară de acolo. 2. Adj. Care aparține Belgiei sau populației ei, privitor la Belgia sau la populația ei. [Pr.: -gi-an] – Belgia (n. pr.) + suf. -ean.

Sursa: DEX '98
Cuvinte ce rimeaza cu belgian
GOTLANDIÁN s.n. (Geol.) Perioadă a paleozoicului considerată în trecut ca o diviziune superioară a silurianului, astăzi ca silurian propriu-zis. // adj. Care aparține acestei perioade. [Pron. -di-an. / < fr. gothlandien, cf. Gotland – insulă din marea Britanie]. Vezi definitia »
FALANGIÁN, -Ă adj. Al falangelor. [Pron. -gi-an, pl. -ieni, -iene. / < fr. phalangien]. Vezi definitia »
TÉNISMAN, -Ă, tenismeni, -e, s. m. și f. Jucător de tenis. [Var.: ténismen, -ă, s. m. și f.] – Din fr. tenisman. Vezi definitia »
BOGDAN, Alexandru (n. 1941, București), medic veterinar și zootehnist român. M. coresp. al Acad. (1991), prof. univ. la Cluj-Napoca. Cercetări în domeniul biologiei animale și al tehnologiei și patologiei reproducției („Reproducția animalelor de fermă”, „Fertilitatea, natalitatea și prolificitatea în zootehnie”). Vezi definitia »
ACADIÁN s.n. Epoca (seria) mijlocie a cambrianului. // Adj. Care aparține acestei epoci. [Pron. -di-an. / < fr. acadien, cf. Acadie, peninsulă din America de Nord]. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z