Definita cuvantului bienal
BIENÁL, -Ă adj. Care durează, se dezvoltă doi ani. ♦ (Despre plante) Care înflorește și fructifică la doi ani după însămânțare. ♦ Care apare, are loc sau se întâmplă o dată la doi ani. [Pron. bi-e-. / < fr. biennal, cf. lat. bis – de două ori, annus – an].

Sursa: DN
Cuvinte ce rimeaza cu bienal
LUMINÁL s. n. Medicament care se prezintă sub formă de pulbere albă, cristalină, inodoră, cu gust amar, foarte puțin solubilă în apă, cu acțiune hipnotică, folosit mai ales în epilepsie; fenobarbital, acid barbituric. – Din germ. Luminal, fr. luminal. Vezi definitia »
TANGENȚIÁL, -Ă, tangențiali, -e, adj. Privitor la tangentă; care este asemănător cu o tangentă. ♦ Fig. (Adesea adverbial) Atins în treacăt; p. ext. indirect, printre altele. [Pr.: -ți-al] – Din fr. tangentiel. Vezi definitia »
DISTÁL, -Ă adj. (despre o porțiune a unui organ animal sau vegetal) situat departe de un punct de origine. (< fr. distal) Vezi definitia »
FEODÁL1 s. m. v. feudal1. Vezi definitia »
FLUVIÁL, -Ă adj. De (pe un) fluviu, referitor la un fluviu; fluviatil. [Pron. -vi-al. / cf. fr. fluvial, lat. fluvialis]. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z