Definita cuvantului blaza
BLAZÁ vb. I. refl. A se plictisi, a se dezgusta de toate. ♦ tr. A face pe cineva incapabil de emoții, de impresii puternice; a face insensibil, indiferent la toate. [< fr. blaser].

Sursa: DN
Cuvinte ce rimeaza cu blaza
INTERNAȚIONALIZÁ, internaționalizez, vb. I. Tranz. A face să dobândească un caracter internațional. [Pr.: -ți-o-] – Din fr. internationaliser. Vezi definitia »
ANTROPOMORFIZÁ, antropomorfizez, vb. I. Tranz. A atribui unui lucru, unui fenomen, unei divinități etc. sentimente și însușiri umane. – Din fr. anthropomorphiser. Vezi definitia »
MECANIZÁ, mecanizez, vb. I. Tranz. A introduce în procesele de producție mașini, mecanisme, aparate etc. pentru executarea unor operații, activități, cu scopul de a înlocui sau a face mai eficientă munca fizică ori intelectuală a omului. – Din fr. mécaniser. Vezi definitia »
PRESURIZÁ vb. I. tr. A face sau a menține o presiune normală în cabina unui avion care zboară la mari înălțimi sau a unui vehicul spațial. ♦ A menține o anumită presiune în elementele ermetizate ale unei structuri pentru a-i mări rezistența mecanică. [< fr. pressuriser]. Vezi definitia »
MILITARIZÁ vb. tr. a subordona (un teritoriu, o întreprindere) unui regim militar, uneori direct armatei, și a le folosi în scopuri militare. (< fr. militariser, germ. militarisieren) Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z