Definita cuvantului cadastru
CADÁSTRU s.n. 1. Știință aplicată care se ocupă cu determinarea elementelor economice și juridice caracterizând proprietatea funciară. 2. Totalitatea lucrărilor care se efectuează pentru determinarea exactă a unor proprietăți funciare; (p. ext.) serviciile care efectuează aceste lucrări. ♦ Registru oficial în care sunt înscrise proprietățile funciare. [Pl. -re. / < fr. cadastre, cf. gr. katastichon – registru].

Sursa: DN
Cuvinte ce rimeaza cu cadastru
EMPLÁSTRU s. n. leucoplast. (< lat. emplastrum) Vezi definitia »
pentru domeniul ferviar: este aparatul aflat în biroul de mișcare sau în cabinele tehnice cu instalații de semnalizare din stațiile de căi ferate unde se realizează interblocaje între diferite părți de instalații și de unde se pot manipula de către personalul autorizat instalații feroviare (macazuri, saboți de deraiere, bariere, semnale, frâne de cale, etc.) Vezi definitia »
RADIOALTIMÉTRU s.n. Instalație care determină prin radar înălțimea unui avion deasupra solului. [Cf. fr. radioaltimètre]. Vezi definitia »
DUROMÉTRU s. n. aparat cu care se măsoară duritatea materialelor în procesul de fabricație. (< fr. duromètre) Vezi definitia »
GRIZUMÉTRU s. n. aparat folosit în grizumetrie. (< fr. grisoumètre) Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z