Definita cuvantului abținea
abțíneá (-n, -út), vb. – A se stăpîni, a se reține. Format de la ținea, după paralelismul cu fr. tenir-abstenir.Der. (din fr.) conservă grupul bst: absențiune, s. f.; abstenționist, s. m.; abstinent, adj.; abstinență, s. f.

Sursa: DER
Cuvinte ce rimeaza cu abținea
chifteá (chiftéle), s. f. – Preparat culinar de formă rotundă din carne tocată și prăjită. – Var. cheftea, chioftea, piftea. Mr. chifte, megl. chiófti. Tc. köfte (Miklosich, Türk. Elem., II, 113; Șeineanu, II, 110; Lokotsch 1226; Ronzevalle 151); cf. ngr. ϰεφτές, ϰιοφτές, bg. kjofté, sb. ćufteta. Vezi definitia »
CANAPEÁ s.f. 1. Divan îngust, îmbrăcat în stofă sau în piele, care are de obicei un spătar și brațe; sofa. 2. Felie de pâine prăjită în unt, pe care se pun felii de salam, șuncă, icre etc. [< fr. canapé, cf. germ. Kanapee]. Vezi definitia »
SECTIONREA SI INLATURAREA(EXCIZIA, ABLATIA)UNOR PORTIUNI DE TESUT SAU ORGAN CARE PREZINTA LEZIUNI SAU PARTI NEFUNCTIONALE(REZECTII DE ANSE INTESTINALE, DE PORTIUNI DE COLON, DE ANUMITE OASE ETC.), (IN OPOZITIE CU AMPUTATIA) Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z