Definita cuvantului caligrafia
CALIGRAFIÁ vb. I. tr. A scrie frumos, caligrafic. [Pron. -fi-a, p.i.3,6 -iază, ger. -iind. / < fr. calligraphier].

Sursa: DN
Cuvinte ce rimeaza cu caligrafia
ACÁCIA s.m. Arbore sau arbust din familia leguminoaselor, cu flori galbene sau albe și cu miros plăcut, care crește în regiunile calde. [< fr., lat. acacia]. Vezi definitia »
ULTRAGIÁ, ultragiez, vb. I. Tranz. A insulta pe un reprezentant al autorității în exercițiul funcțiunii, a comite un ultraj; p. gener. a jigni, a insulta, a ofensa etc. (grav) pe cineva [Pr.: -gi-a]. – Din ultragiu (după fr. outrager). Vezi definitia »
Ciupercăria s. pr. tunelul ce leagă exteriorul de prima secție din cele trei cercuri carcerale concentrice ale Închisorii Jilava. Vezi definitia »
RADIOGRAFIÁ, radiografiez, vb. I. Tranz. (Rar) A face o radiografie. [Pr.: -di-o-gra-fi-a] – Din fr. radiographier. Vezi definitia »
ARNALDO DA BRESCIA [breșa] (c. 1100-1155), reformator religios și om politic italian. Discipol al lui Abélard. Conducător (din 1145) al republicii create la Roma în timpul răscoalei din 1143; exilat, a fost prins de împăratul Frederic I Barbarossa și predat papii Adrian IV, din ordinul căruia a fost executat. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z