Definita cuvantului campanie
CAMPÁNIE s.f. 1. Totalitatea operațiilor militare efectuate de armatele unei țări sau de un grup de armate pe un teatru de luptă într-un anumit timp și într-un scop strategic. 2. Acțiune organizată pentru realizarea anumitor sarcini într-o anumită perioadă de timp. [Gen. -iei. / < fr. campagne, rus. kampania].

Sursa: DN
Cuvinte ce rimeaza cu campanie
abnegáție (abnegáții), s. f. Devotament. – Var. abnegare. < Fr. abnégation. Der. s-a format pe baza unui model verbal a abnega, care nu se folosește. Vezi definitia »
pávie, pávii, s.f. (reg.) cureaua de la șa, care se trece pe sub coada calului, curar, bucar, vânar, hamut. Vezi definitia »
MAGNÉZIE s. f. Oxid de magneziu în formă de praf alb, fără gust și fără miros, întrebuințat în medicină ca laxativ. – Din fr. magnésie. Vezi definitia »
SURDOLOGÍE s. f. ramură a defectologiei care studiază deficiențele senzoriale auditive. (< surdo- + -logie) Vezi definitia »
FIERĂRÍE2, fierării, s. f. 1. Magazin unde se vând obiecte fabricate din fier sau din alt metal. 2. (Cu sens colectiv) Obiecte sau piese din fier ori din alt metal; făurărie2, fierărit. – Fier + suf. -ărie. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z