Definita cuvantului camee
CAMÉE s.f. Piatră fină, împodobită cu o figură sau cu un motiv decorativ în relief. [Pron. -me-e. / < fr. camée, cf. it. cameo].

Sursa: DN
Cuvinte ce rimeaza cu camee
LILIACÉE, liliacee, s. f. (La pl.) Familie de plante erbacee monocotiledonate, cu bulbi, rizomi sau tuberculi, cu frunze întregi, având nervuri paralele, și cu fructul de obicei o capsulă sau o bacă; (și la sg.) plantă din această familie. ◊ (Adjectival) Plante liliacee. [Pr.: -li-a-] – Din fr. liliacées. Vezi definitia »
SCHIZOFICÉE s. f. pl. clasă de schizofite: algele albastre. (< fr. schizophycées) Vezi definitia »
BATOIDÉE subst. Ordin de pești cartilaginoși (Chondrichthyes) în care sînt cuprinși rechinii bentonici, în general moluscivori (Batoidea). Apar în Jurasic, iar în România au fost întîlniți în calcarul numulitic de la Albești-Muscel. Vezi definitia »
CLOROFICÉE, cloroficee, s. f. (La pl.) Clasă de alge verzi, de obicei acvatice, care conțin clorofilă; (și la sg.) algă din această clasă. – Din fr. chlorophycées. Vezi definitia »
AGARICACÉE s.f.pl. Familie de ciuperci din clasa bazidiomicetelor, având pălăria prevăzută la partea inferioară cu numeroase lamele; (la sg.) ciupercă din această familie. [Pron. -ce-e, sg. invar.. / < fr. agaricacées, cf. gr. agarikon – specie de ciupercă]. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z