Definita cuvantului corona
CORÓNA s. f. Tip de descărcare electrică de forma unei aureole (coroane), care apare în jurul părților mai ascuțite ale conductelor aflate la înaltă tensiune. – Din fr. coronne, germ. Krone.

Sursa: DEX '98
Cuvinte ce rimeaza cu corona
aboná (abonéz, abonát), vb.1. A-și face un abonament. – 2. (Arg.) A profita, a se folosi în mod indiscret și periodic de o facilitate. < Fr. abonner (sec. XVIII). – Der. abonament s. n.; abonat s. m. Vezi definitia »
ÎNDEMNÁ, îndémn, vb. I. Tranz. 1. A convinge pe cineva să facă ceva, a chema la o acțiune; a îmboldi, a stimula, a impulsiona; a îmbia. ♦ Refl. A se apuca de ceva (în urma unei stimulări); a se hotărî la ceva. ♦ Refl. recipr. Fig. A se lua la întrecere, a se îmboldi unul pe altul. 2. A sili un animal să pornească sau să meargă mai repede. ♦ Intranz. (Reg.; despre animale) A se sili la drum, a înainta trăgând. – Lat. *indeminare. Vezi definitia »
CATILINA, Lucius Sergiu (c. 108-62 î. Hr.) de Cicero în celebrele „Catilinare”. Înfrînt și ucis în lupta cu armata senatorială la Pistoia. Vezi definitia »
DESIGNÁ, designez, vb. I. Tranz. (Franțuzism) A desemna1, a indica. – Din fr. désigner. Vezi definitia »
zenaná s. f., art. zenanáua, g.-d. art. zenanálei; (sorturi) zenanále, art. zenanálele Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z