Definita cuvantului canava
CANAVÁ s.f. Pânză foarte rară și tare, folosită la broderie și la tapiserie. [< fr. canavas, cf. it. canavaccio – pânză de cânepă].

Sursa: DN
Cuvinte ce rimeaza cu canava
SALIVÁ vb. tr. a produce (multă) salivă. (< fr. saliver, lat. salivare) Vezi definitia »
GRAVÁ, gravez, vb. I. Tranz. A săpa o imagine, ornamente, litere etc. într-un material, cu ajutorul unor instrumente sau al unor mijloace tehnice speciale, pentru a obține un clișeu de imprimare sau în scop decorativ. – Din fr. graver. Vezi definitia »
BALAKLAVA, localit. în Ucraina (C.S.I.), pe coasta de SV a Pen. Crimeea, la SE de Sevastopol. Vechi oraș, menționat din antic. sub numele de Simbolon. Aici, la 25 oct. 1854, Aliații (Imp. Otoman, Marea Britanie, Franța, Sardinia) au obținut o importantă victorie asupra Rusiei, în războiul Crimeii. Vezi definitia »
DERIVÁ vb. I. intr. 1. a se trage, a rezulta din (ceva). ◊ (lingv.) a-și avea originea în... 2. (despre /aero/nave) a devia de la direcția de mers sub influența vânturilor, a curenților. II. tr. 1. (mat.) a calcula derivata unei funcții. 2. a abate o apă din cursul ei firesc. (< fr. dériver, lat. derivare) Vezi definitia »
SUBIECTIVÁ, subiectivez, vb. I. Tranz. A prezenta, a înfățișa ceva în felul sau personal; a imprima un caracter personal unei acțiuni. – Din fr. subjectiver. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z