Definita cuvantului carcafung
CARCAFÚNG s.n. (Mar.) Parâmă care se fixează pe marginea întinsă a unei vele, servind la strângerea acesteia. [Cf. fr. cargue fond].

Sursa: DN
Cuvinte ce rimeaza cu carcafung
KIDNÁPPING s. n. (Rar) Răpire de persoane, făcută pentru a șantaja sau pentru a teroriza. – Din engl. kidnapping. Vezi definitia »
PING-PÓNG s. n. tenis de masă. (< fr., engl. ping-pong) Vezi definitia »
HÉRING, heringi, s. m. Pește marin asemănător cu scrumbia, lung de circa 20 cm, cu spinarea verde-albăstrie și cu laturile argintii (Clupea harengus). – Din germ. Hering. Vezi definitia »
CLÍPING s.n. (Sport) Aruncarea pe gheață a unui jucător de hochei în fața celui care conduce atacul pentru a-l împiedica să mențină pucul. [< engl. clipping]. Vezi definitia »
RANG, ranguri s. n. 1. Loc ocupat de cineva sau de ceva într-o ierarhie administrativă, bisericească, militară sau diplomatică după criteriul importanței, funcției etc.; treaptă într-o ierarhie. ◊ Expr. De prim rang sau de rangul întâi (sau al doilea etc.) = de calitatea, de categoria, de gradul întâi (sau al doilea etc.) 2. Număr care indică locul pe care îl ocupă un termen într-un șir. 3. (Franțuzism înv.) Șir de persoane. – Din fr. rang. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z