Definita cuvantului carcinogeneză
CARCINOGENÉZĂ s.f. Proces de formare a tumorilor canceroase. [< fr. carcinogenèse, cf. gr. karkinos – cancer, genesis – naștere].

Sursa: DN
Cuvinte ce rimeaza cu carcinogeneză
FENILAMÍNĂ s. f. (Chim.) Anilină. – Din fr. phénylamine. Vezi definitia »
AUTORÉPLICĂ s.f. Replică pe care autorul și-o dă lui însuși. [Et. incertă]. Vezi definitia »
PASIFLÓRĂ s.f. Specie de plante tropicale din America și din Asia, cu tulpina ramificată și cu flori albăstrii sau albe-roz. [< fr. passiflore]. Vezi definitia »
RIVIÉRĂ, riviere, s. f. Obstacol format dintr-o groapă umplută cu apă, pe care trebuie să-l sară, la întreceri, un atlet sau un cal de curse. [Pr.: -vi-e-] – Din fr. rivière. Vezi definitia »
CONFERÍNȚĂ s. f. 1. expunere făcută în public asupra unei teme din domeniul științei, artei etc. 2. reuniune a reprezentanților unor state, organizații etc. pentru a discuta și a lua hotărâri în anumite chestiuni. ♦ ~ la nivel înalt = întrunire a unor șefi de state sau de guverne. 3. for superior al unei organizații de partid, care se întrunește pentru a dezbate probleme ale organizației, a alege organele sale de conducere etc. 4. consfătuire, convorbire. ♦ ~ de presă = întâlnire între o personalitate a vieții politice, sociale sau culturale și reprezentanți ai presei. (< fr. conférence, lat. conferentia) Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z