Definita cuvantului orbită
ORBÍTĂ, orbite, s. f. 1. Traiectorie în formă de curbă (închisă) pe care o parcurge un mobil. ♦ Drumul real parcurs de un astru. ◊ Orbită aparentă = drumul aparent proiectat pe bolta cerească pe care se deplasează un corp ceresc. 2. Fiecare dintre cele două cavități osoase ale craniului, în care se află globul ocular. 3. Fig. Sfera sau mediul unei activități oarecare; sferă de acțiune sau de influență. – Din fr. orbite, lat. orbita.

Sursa: DEX '98
Cuvinte ce rimeaza cu orbită
LEVÚRĂ s. f. ciupercă unicelulară care produce fermentația alcoolului. (< fr. levure) Vezi definitia »
BICIUIÁLĂ, biciuieli, s. f. Biciuire. [Pr.: -ciu-ia-] – Biciui + suf. -eală. Vezi definitia »
PÍPĂ, pipe, s. f. 1. Obiect format dintr-o parte mai groasă și scobită, în care se pune tutunul, și dintr-un tub (curbat) prin care se trage fumul; p. restr. partea mai groasă și scobită a acestui obiect; p. ext. (cantitatea de) tutun care intră în această parte a obiectului; lulea. 2. Piesă de porțelan curbată la un capăt, folosită pentru protejarea instalațiilor electrice împotriva apei de ploaie la intrarea lor în pereții unei clădiri. 3. Piesă a distribuitorului motorului cu aprindere electrică, care închide succesiv circuitele electrice ale bujiilor motorului. – Din magh. pipa. Vezi definitia »
dacă ve-ți considera că poate face parte din DEX, definiția ar pute fi: „concurs atletic intre doi oameni(participanti) care isi plaseaza fie cotul stang fie cotul drept pe masa, strangandu-si mainileși care incearca sa forteze in spate mana celuilalt concurent pe suprafata mesei” – preluare de pe http://www.yoyoboy.ro/skandenberg.html Vezi definitia »
DILATÁNȚĂ s. f. proprietate a unor substanțe granulare de a se dilata când sunt supuse unui efort de distorsiune. (< fr. dilatance) Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z