Definita cuvantului fascină
FASCÍNĂ, fascine, s. f. Mănunchi de nuiele sau de ramuri subțiri, legat din loc în loc cu sârmă, uneori umplut cu piatră, moloz sau pământ, folosit la întărirea terasamentelor, la construirea digurilor sau a drumurilor în regiunile mlăștinoase și la alte lucrări făcute în terenurile desfundate; fascie1 [Var.: fașínă s. f.] – Din it. fascina, fr. fascine.

Sursa: DEX '98
Cuvinte ce rimeaza cu fascină
erátă (eráte), s. f. – Listă la sfîrșitul unei cărți în care sînt îndreptate greșelile de tipar sau de fond. Lat. errata (sec. XIX). Vezi definitia »
CERCĂTÚRĂ, cercături, s. f. (Înv.) Control exercitat de stăpânire asupra strângerii birurilor prin concesionari. – Cerca + suf. -ătură. Vezi definitia »
NITROCELULÓZĂ s.f. Substanță obținută prin tratarea celulozei cu un amestec de acid azotic și acid sulfuric și întrebuințată ca exploziv; nitrat de celuloză. [< fr. nitrocellulose]. Vezi definitia »
ciorcălátă s. f. – Țesătură de mătase roșie. – Var. ciocîrlat, șocîrlat. It. scarlatto, prin intermediul mag. sakarlát (Șeineanu, Dict.; DAR). Înv., se conservă în unele poezii populare. Vezi definitia »
HIDROVITAMÍNĂ s.f. Vitamină solubilă în apă. [Cf. fr. hydrovitamine]. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z