Definita cuvantului acurat
acurát, adv. – Exact, întocmai. – Mr. acurat. < It. accuratogerm. akkurat. În limba literară (Bălcescu, Ion Ionescu) este împrumut din it., în Trans. a intrat prin germ. Pascu, I, 73, derivă mr. din lat.; este însă mai probabil să fie un împrumut făcut din it. (lipsește la Ruffini). – Der. acuratețe, s. f. (grijă deosebită), din it. accuratezza.

Sursa: DER
Cuvinte ce rimeaza cu acurat
BARHETÁT s.n. Mașină de barhetat = mecanism care scămoșează țesăturile pe o față sau pe ambele, pentru barhet, finet etc. [Var. barchetat s.n. / < barchet]. Vezi definitia »
ARSENIÁT, -Ă I. adj. care conține arsen. II. s. n. sare a acidului arsenic. (< fr. arséniate) Vezi definitia »
PARALIZÁT, -Ă, paralizați, -te, adj. 1. Care este bolnav de paralizie; damblagit. 2. Fig. împiedicat în acțiunile sale, incapabil de a se mișca, de a se manifesta, de a acționa. ♦ Încremenit, înțepenit (de emoție, de spaimă etc.). – V. paraliza. Vezi definitia »
NEEXPERIMENTÁT, -Ă, neexperimentați, -te, adj. 1. (Despre persoane) Căruia îi lipsește experiența, nedeprins cu...; care are insuficientă experiență; inexperimentat. 2. (Despre materiale, metode etc.) Care nu a fost încă experimentat. – Ne- + experimentat. Vezi definitia »
înmundirát, înmundirátă, adj. (înv.) îmbrăcat în mundir (uniformă). Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z