Definita cuvantului centralism
CENTRALÍSM s.n. Sistem de subordonare administrativă a instituțiilor locale față de instituțiile centrale. ◊ Centralism democratic = principiu de bază al organizării și activității unor colectivități, care constă în îmbinarea centralismului cu democrația, a conducerii centralizate cu participarea largă și activă a membrilor colectivității. [Cf. fr. centralisme].

Sursa: DN
Cuvinte ce rimeaza cu centralism
LANCASTERIANÍSM s. n. sistem de a preda materiile de studiu cu ajutorul elevilor mai avansați, folosiți ca monitori în clasele mai mici. (< fr. lancastérianisme, engl. lancasterianism) Vezi definitia »
HIPOCRATÍSM s. n. 1. (med.) sistem de tratament bazat pe concepția lui Hipocrat. 2. ~ digital = îngroșare a extremității degetelor, cu deformarea unghiilor. (< fr. hippocratisme) Vezi definitia »
MANIERÍSM s.n. 1. Afectare; superficialitate. 2. (Med.) Comportament gestual afectat la unii schizofrenici. 3. (Arte) Procedeu formalist de realizare a unei opere literare sau artistice prin folosirea afectată și insistentă a unor mijloace de expresie create de un altul sau de artist însuși. 4. Curent artistic apărut în Italia în sec. XVI, care reprezintă în pictură o artă ce se adresează unei minorități cultivate. [Pron. -ni-e-. / cf. fr. maniérisme, it. manierismo]. Vezi definitia »
BICAMERALÍSM s. n. doctrină care susține bicamerismul. (< fr. bicaméralisme) Vezi definitia »
NARCOTROPÍSM s. n. tropism cauzat de substanțe narcotice. (< fr. narcotropisme) Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z