Definita cuvantului centra
CENTRÁ vb. I. tr. 1. A așeza, a fixa în (pe) centru sau într-o poziție corectă (o piesă). 2. (Fig.) A îndrepta (o acțiune) către un anumit scop. 3. A trimite mingea la centru sau lângă poarta echipei adverse (la fotbal și la rugbi). [< fr. centrer].

Sursa: DN
Cuvinte ce rimeaza cu centra
ACAPARÁ vb. I. tr. A-și însuși ceva în dauna altora, a pune mâna pe... ♦ A retrage din circulație o marfă pentru a o specula. [< fr. accaparer, cf. it. accaparrare]. Vezi definitia »
MEMORÁ vb. I. tr. A învăța pe dinafară; a reține în memorie, a memoriza. [Cf. fr. mémorer, it., lat. memorare]. Vezi definitia »
DESPRIMĂVĂRÁ, pers. 3 desprimăvărează, vb. I. Refl. 1. A veni primăvara, a se face primăvară. 2. (Rar; despre elemente din natură) A lua aspect de primăvară. – Des1- + primăvară. Vezi definitia »
legatura dintre doua linii de cale ferata (legate intre ele cu eclise si suruburi si care prezinta spatii intre capetele lor, spatii necesare dilatarii la temperaturi inalte) Vezi definitia »
ciupărá vb. I (reg.) 1. a jumuli (o pasăre de pene), a ciupeli. 2. (refl.; despre păsări) a se curăți cu ciocul. 3. (despre animale și păsări) a rupe cu gura (firele de iarbă), a ciuguli, a ciupi; (despre om) a mânca cîte puțin, a ciuguli. 4. a adăuga câte ceva (la ceva). 5. a fura câte puțin, a ciupi, a pișca. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z