Definita cuvantului centripetal
CENTRIPETÁL, -Ă adj. Centripet. [< fr. centripétal].

Sursa: DN
Cuvinte ce rimeaza cu centripetal
CENTRIFUGÁL, -Ă, centrifugali, -e, adj. Care tinde să se depărteze de centru; centrifug (1). – Din germ. zentrifugal. Vezi definitia »
VANDÁL, vandali, s. m. 1. Persoană care făcea parte din grupul de triburi de origine germanică care au coborât în sec. V de pe țărmul Mării Baltice ajungând până în nordul Africii unde au întemeiat un regat și de unde au pătruns în Roma, jefuind crunt și distrugând numeroase valori culturale și artistice ale antichității. 2. Fig. Om necivilizat, barbar, care distruge valori culturale și artistice. – Din fr. vandale. Vezi definitia »
SOLENOIDÁL, -Ă, solenoidali, -e, adj. (Elt.) De solenoid. [Pr.: -no-i-] – Din fr. solénoïdal. Vezi definitia »
FENOCRISTÁL (‹ engl. phenocryst) s. n. Termen utilizat pentru a desemna cristalele de dimensiuni mari, de obicei evidente cu ochiul liber, care se găsesc prinse într-o masă fundamentală, microcristalină, criptocristalină sau hialină. F. – cuarțul, plagioclazii, amfibolii, piroxenii etc. – corespund unei prime generații de cristale separate din magme și reflectă un stadiu de răcire lentă a acesteia, în care s-a format un număr redus de germeni și care au atins o dezvoltare largă. F. sunt caracteristice pentru rocile cu structură inechigranulară, porfirică. Vezi definitia »
PENTASEPÁL, pentasepale, adj. (Bot.; despre caliciul florilor) Cu cinci sepale. – Din fr. pentasépale. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z