Definita cuvantului cervix
CÉRVIX s.n. (Anat.) Parte inferioară a uterului sau a vezicii urinare; col uterin sau col vezical. [< fr., lat. cervix].

Sursa: DN
Cuvinte ce rimeaza cu cervix
SUFÍX s.n. Sunet sau îmbinare de sunete care se adaugă la rădăcina unui cuvânt, creându-se astfel noi cuvinte, sensuri sau valori gramaticale. [Pl. -xe. / cf. fr. suffixe, lat. suffixus]. Vezi definitia »
FIX, -Ă adj. 1. (și adv.) care nu se poate mișca sau muta; neclintit, nemișcat. 2. neschimbat, care nu se schimbă, nu variază. ♦ idee ~ă = ideea care preocupă permanent pe cineva; obsesie, fixație. 3. care nu se descompune. ◊ care se elimină greu. 4. precis, exact. (< fr. fixe, lat. fixus) Vezi definitia »
AFÍX s. n. 1. nume generic pentru prefixe, sufixe și infixe, care se adaugă rădăcinii cuvintelor pentru a le modifica sensul, funcția, rolul; orice instrument gramatical având un asemenea rol. 2. (mat.) punct, număr complex într-un sistem de coordonate rectangulare. (< fr. affixe, lat. affixus) Vezi definitia »
ARHEOPTÉRIX s. m. cea mai veche pasăre fosilă, de mărimea unui porumbel, care prezintă caractere de reptilă. (< fr. archéoptéryx) Vezi definitia »
punct fix expr. (er., glum.) vulvă, vagin. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z