Definita cuvantului cheratoconjunctivită
CHERATOCONJUNCTIVÍTĂ s.f. (Med.) Inflamație a corneei și a conjunctivei. [< fr. kérato-conjonctivite].

Sursa: DN
Cuvinte ce rimeaza cu cheratoconjunctivită
CÚPULĂ s.f. 1. Potir mic în formă de degetar, care se află la baza ghindei și a altor fructe. 2. Structură anatomică în formă de cupă. [< fr. cupule, cf. lat. cupula]. Vezi definitia »
CÁNDELĂ s.f. Unitate internațională pentru măsurarea intensității fluxului luminos, egală cu a 60-a parte din intensitatea luminoasă a unui centimetru pătrat de corp absolut negru la temperatura de solidificare a platinei. [< fr., it. candela]. Vezi definitia »
PALISÁDĂ, palisade, s. f. 1. Element de fortificație, folosit în amenajările defensive mai vechi, alcătuit din pari groși și lungi bătuți în pământ, legați între ei cu scânduri, frânghii etc. și având între spații împletituri de nuiele, mărăcini, sârmă ghimpată etc.; palancă. 2. (Bot.) Mod de așezare a unor celule alungite, cilindrice sau prismatice, care stau una lângă alta, perpendiculare pe suprafața organului; celule astfel așezate. – Din fr. palissade. Vezi definitia »
CONDRIOSFÉRĂ s. f. condriozom de formă sferică sau granulată. (< fr. chondriosphère) Vezi definitia »
POLIMIXÍNĂ, polimixine, s. f. (Farm.) Antibiotic obținut din diferite varietăți de bacili, cu acțiune bactericidă asupra mai multor microbi. – Din engl. polymyxine. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z