Definita cuvantului chimiotropism
CHIMIOTROPÍSM s.n. Chemotropism. [Pron. -mi-o-. / < fr. chimiotropisme].

Sursa: DN
Cuvinte ce rimeaza cu chimiotropism
FORMALÍSM s. n. 1. Orientare în artă, estetică, muzică, literatură care rupe forma de conținut, tinzând să supraaprecieze forma operei de artă în dauna conținutului, să considere forma un scop în sine și nu ca expresie a conținutului. 2. Atitudine caracterizată prin respectarea strictă a formei în dauna fondului problemelor. ♦ Atitudine conformistă, exagerat de protocolară. – Din fr. formalisme. Vezi definitia »
FETIȘÍSM s. n. Faptul de a venera fetișuri, cultul fetișurilor. ♦ Fig. Venerație exagerată, lipsită de discernământ, față de o idee, de un principiu etc. – Din fr. fétichisme. Vezi definitia »
AZEOTROPÍSM s.n. Proprietate a unui amestec de substanțe lichide de a nu păstra proprietățile individuale ale corpurilor care intră în compoziția sa; azeotropie. [< fr. azéotropisme]. Vezi definitia »
COMENSUALÍSM s.n. (Biol.) Stare a plantelor sau a animalelor care trăiesc împreună, folosind ca hrană aceleași materii nutritive. [Pron. -su-a-, var. comensalism s.n. / cf. fr. commensalisme, germ. Kommensalismus]. Vezi definitia »
GRAFOSPÁSM s. n. spasm al musculaturii antebrațului și a mâinii care intervine în timpul scrierii. (< it. grafospasmo, engl. graphospasm) Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z