Definita cuvantului ciclopentan
CICLOPENTÁN s.n. (Chim.) Hidrocarbură ciclică saturată, care are cinci atomi în moleculă, folosită ca solvent și ca materie primă în industria chimică. [< fr. cyclopentane].

Sursa: DN
Cuvinte ce rimeaza cu ciclopentan
IÁHTMAN, iahtmani, s. m. Sportiv care practică iahtingul. [Scris și: yachtman.Var.: iáhtmen] – Din fr. yachtman, engl. yachtsman. Vezi definitia »
VARȘOVIÁN, -Ă, varșoviéni, -e, s.m. și f., adj. 1. S.m. și f. Persoană care locuiește în Varșovia (capitala Poloniei) sau care este originară de acolo. 2. Adj. Care aparține Varșoviei sau locuitorilor săi, privitor la Varșovia sau locuitorii săi. (Varșovia (n.pr.) + suf. -an4; cf. fr. varsovien) Vezi definitia »
apexián, -ă adj. Referitor la extremitatea unui organ anatomic conic. (< fr. apexien) Vezi definitia »
CĂRPINIȘAN, Cornel (1904-1970, n. Orăștie), chirurg român. Prof. univ. la București. Contribuții în domeniul chirurgiei toracice („Toracoplastia cu apicoliză extrafacială”). Vezi definitia »
CARAIMAN, masiv și vf., cu abrupturi impresionante în E M-ților Bucegi, alcătuit din conglomerate calcaroase, care domină Valea Prahovei la Bușteni. Alt. max.: 2.384 m. Aici se află un monument de forma unei cruci din oțel, înalt de 33 m, ridicat (1926-1928) din inițiativa reginei Maria, în memoria eroilor căzuți în luptele de pe Valea Prahovei în primul război mondial. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z